• Hissar
    • Personhissar
      • Schindler 3000

        Vår flexibla personhisslösning som matchar form och funktion. Den perfekta allroundhissen för att transportera passagerare i många olika typer av byggnader.

      • Schindler 5500

        Vår nya Schindler 5500 anpassar sig till dina behov genom att vi optimerar utrymmet med överlägset schaktutnyttjande.

      • Schindler 7000

        Höghuslösningar med Schindler 7000 ger utmärkt prestanda, maximal flexibilitet och innovativ teknik för en förstklassig passagerarupplevelse.

    • Varuhissar och andra typer av hissar
      • Schindler 2600

        Upptäck varuhissen Schindler 2600 för lager, köpcentra och industrianläggningar. Den gör det lätt att lyfta tungt gods.

    • Modernisering
      • Schindler 3000 Plus

        Hissen Schindler 3000 Plus är flexibel på alla sätt, och passar perfekt för många olika tillämpningar i vilken stadsmiljö som helst.

      • Schindler 6500

        Schindler 6500 levereras med den senaste tekniken för trafikhantering som försäkrar tillgänglighet och prestanda vid alla tillfällen.

      • Modernisering av delar

        Schindlers moderniseringslösningar är tillförlitliga och effektiva. Frekvensomriktaren är mindre och lättare men mer kraftfull.

    • Destinationsstyrning
      • PORT för hissar

        PORT Technology erbjuder passagerarna kortast möjliga restid till deras destinationer, med högsta möjliga komfort.

      • myPORT

        myPORT ger användarna en unikt sömlös, säker och smidig tillgång till transportlösningar i deras byggnader.

      • PORT Access

        För att säkerställa sömlösa övergångar från ett område till ett annat har en rad terminaler utvecklats för att tillhandahålla de funktioner som allmänt kallas PORT Access.

    • Digital Media Services
      • Schindler Ahead MediaScreen

        Denna medialösning för hissar förmedlar relevant information till dina passagerare i realtid, med minimal ansträngning och maximal uppmärksamhet hos mottagarna.

      • Schindler Ahead DoorShow

        Vår Schindler Ahead DoorShow informerar och engagerar passagerarna när de väntar på sin hiss.

      • Schindler Ahead SmartMirror

        Vår nya multimediaupplevelse för hissar kommer att förändra passagerarnas upplevelse av sin hissresa.

      • Schindler Ahead AdScreen

        Vi skapade Schindler Ahead AdScreen för att maximera effekten för dina annonser under varje hissresa.

    • CleanMobility
      • ElevateMe

        Hisspassagerarna kan använda mobilappen Schindler Ahead ElevateMe för att styra och interagera med hissarna med hjälp av sina telefoner.

      • UV CleanCar

        Schindler UV CleanCar är ett innovativt system som använder ultraviolett UV-C-ljus för att döda bakterier och virus i hissar.

      • UV CleanAir

        Med Schindlers UV CleanAir kan luften i hisskorgarna saneras och cirkuleras oftare och effektivare. Detta bidrar till att minska risken för infektioner.

      • CleanCall

        Med Schindlers CleanCall kan hyresgästerna välja sin destination genom att bara vifta med handen.

      • CleanCover

        Schindler CleanCover är en antibakteriell skyddsfilm som appliceras på de ytor i hissen som ofta vidrörs av passagerarna, till exempel korgtablån och hissväggarna.

      • CleanSpace

        Schindler CleanSpace justerar den maximala lastkapaciteten i hissen för att förhindra trängsel i hisskorgen.

      • PORT Technology & myPORT

        Det destinationsstyrnings- och accesskontrollsystemet för hissar och byggnader gör det nu möjligt för alla att säkert och tryggt förflytta sig i byggnader med Schindler PORT och myPORT.

    • Paketlösningar
      • Bättre tillgänglighet

        Förbättra tillgängligheten för alla passagerare med Easy Access - paketet

      • Moving

        Vårt Moving Paket bidrar till att skydda din hiss från skador som ofta uppstår under flyttar.

      • Skyddar mot skador

        Vårt paket med skyddande komponenter innehåller extra robusta hisselement som skyddar din hiss mot slitage vid extra tung drift.

      • Bostäder

        Vårt Residential Paket bidrar till att göra hissarna i din fastighet till ett mer välkomnande utrymme för de boende.

      • Kontor

        Vårt Office Paket för hissar bidrar till att säkerställa problemfria och effektiva vertikala mobilitetslösningar för kontorsbyggnader.

      • Vindsvåning

        Vårt Penthouse Paket för hissar adderar en lyxig nivå av komfort och säkerhet och ger hyresgäster och deras besökare direkt åtkomst till takvåningen.

  • Rulltrappor och rullband
    • Rulltrappor
      • Schindler 9300

        Rulltrappan Schindler 9300 är en toppmodern rulltrappa som är optimerad för att förflytta människor i kommersiella och offentliga utrymmen, med förbättrade säkerhetsfunktioner, effektivare energianvändning och utrymmesbesparingar.

      • Schindler 9700

        Schindler 9700 är den idealiska mobilitetslösningen för högtrafikerade offentliga utrymmen som flygplatser och tågstationer.

    • Rullband
      • Schindler 9500AE med lutning

        Den lutande rullbandet Schindler 9500AE utvecklades för tyst och bekväm transport mellan våningar i köpcenter.

      • Schindler 9500 horisontell

        Ta reda på mer om det horisontella rullbandet Schindler 9500 – den idealiska transportlösningen för offentliga områden.

    • Modernisering
      • Komplett byte

        Uppgradera din fastighet genom att byta ut gammal utrustning mot de nya avancerade rulltrapporna Schindler 9300 eller 9700 eller rullbanden i Schindler 9500-sortimentet.

      • InTruss

        Den befintliga rulltrappan/rullband tas bort och den bärande konstruktionen är kvar på plats. En ny rulltrappa eller rullband från Schindler monteras inuti den befintliga konstruktionen.

      • Moderniseringskit

        Schindler erbjuder moderniseringslösningar inom alla områden; säkerhet, energiförbrukning och dekor, allt utformat för att snabbt och enkelt uppdatera dina rulltrappor och rullband.

    • CleanMobility
      • Ultra UV & UV Pro

        Schindler Ultra UV och Ultra UV Pro gör just detta med ett innovativt och effektivt UV-C-ljussystem.

  • Tjänster
  • Karriär
    • Översikt
    • Vilka vi är
      • Medarbetare

        Ta reda på mer om människorna, traditionerna och värderingarna som motiverar oss att ta itu med dagens utmaningar inom urban mobilitet.

      • Inkludering och mångfald

        Genom vår globala närvaro har vi kontakt med en stor mångfald av människor, vilket stärker vår kapacitet för att anpassa oss och ta fram nya innovationer.

      • Samhälle

        Hjälp oss att förvandla världen. Vi letar efter drivna yrkesproffs som vill lösa samhällets mest brådskande mobilitetsutmaningar i urbana miljöer.

      • Våra värderingar

        Våra värderingar utgör grunden till allt vi gör, och gör det möjligt för oss att vara en ledande global aktör inom branschen.

      • Fakta och siffror

        Läs mer om vad som gör Schindler till ett bra företag att arbeta för.

    • Varför välja Schindler?
      • Löner och förmåner

        Läs mer om löner och förmåner för anställda hos Schindler – konkurrenskraftiga löner är bara början

      • Balans mellan arbetsliv och privatliv

        Det kan vara svårt att hitta rätt balans mellan arbetslivet och det privata. Vi gör det lättare med en flexibel och modern arbetskultur som utformats för att uppfylla många olika behov.

      • Utbildning

        Nyckeln till att behålla Schindlers stolta arv är att se till att alla våra medarbetare – på alla nivåer – är utbildade och redo.

      • Kompetensutvecklingsprogram

        Läs mer om hur vi hur vi erbjuder våra mest begåvade unga medarbetare en internationell, tvärvetenskaplig resa under sex år för att utveckla deras kompetenser.

      • Internationella karriärer

        Internationella uppdrag är en viktig del av våra medarbetares utveckling. Arbeta internationellt hos Schindler.

    • Vad söker vi hos våra medarbetare
      • Erfarna yrkesmän

        Är du hisstekniker eller ingenjör? Vi behöver dig som har teknisk kompetens och arbetslivserfarenhet. Våra erfarna specialister gör vårt hisserviceföretag till ett av de bästa i branschen!

      • Studenter och akademiker

        Utforska de omfattande möjligheterna för studenter och nyligen utexaminerade studenter hos Schindler.

    • Lediga jobb
  • Segment
  • Innovationer
  • Om oss
  • Kontakt
Konfigurering

Sekretesspolicy

Uppdaterades senast april 2021

Tack för att du besöker en av Schindler-koncernens webbplatser (webbplatserna) som tillhör Schindler Holding Ltd. och/eller dess närstående företag (Schindler Hiss AB) och ditt intresse för produkter och tjänster från Schindler.

1. Inledning

På Schindler är målet att upprätthålla konfidentialitet och säkerhet för våra användare, kunder och leverantörer, såväl som deras representanter, med avseende på alla produkter, tjänster, program och webbplatser som tillhandahålls av Schindler Holding Ltd. och relaterade företag som agerar som personliga personuppgiftsansvariga enligt relevanta dataskyddsregler och förordningar. En lista över sådana Schindler-organ som är ansvariga för personuppgifter, såväl som deras kontaktinformation, finns på denna sida.


2. Webbplatsernas syfte

Webbplatserna tillhandahåller information om Schindler
Webbplatserna tillhandahåller allmän information om Schindler, dess produkter, lösningar och tjänster, karriärmöjligheter och information för investerare.

På vissa webbplatser finns särskilda formulär som intresserade besökare kan använda för att begära mer information om produkter och tjänster från Schindler.

Information om behandlingsprocesser för Schindlers rekryteringsportal ges separat innan registrering. Mer information hittar du under följande länk: https://job.schindler.com/.


3. Syftet med sekretesspolI sekretesspolicyn 

I sekretesspolicyn förklaras hur vi hanterar och behandlar dina data
Schindler hanterar personuppgifter i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Därför har vi utfärdat den här sekretesspolicyn ("Sekretesspolicy"). I den beskrivs hur vi samlar in och vidare behandlar personuppgifter när du (i) besöker webbplatserna (group.schindler.com eller närstående webbplatser), eller (ii) i samband med de tjänster som Schindler tillhandahåller.

I sekretesspolicyn beskrivs vilken sorts personuppgifter som Schindler samlar in, vilken insamlingsmetod som används och för vilka syften Schindler kan använda, dela eller lämna ut personuppgifter.

I sekretesspolicyn syftar termen "personuppgifter" på all information som identifierar eller kan tänkas användas för att identifiera en fysisk person.

Sekretesspolicyn är inte nödvändigtvis en heltäckande beskrivning av vår databehandlingsprocess. Andra dataskyddsutlåtanden (eller allmänna villkor, villkor för deltagande och liknande dokument) kan gälla under särskilda omständigheter.

Om du tillhandahåller oss med personuppgifter gällande andra personer
Om du tillhandhåller oss med personuppgifter gällande andra personer (t.ex. familjemedlemmar och arbetskollegor) uppmuntrar vi dig att se till att dessa respektive personer är medvetna om detta dataskyddsutlåtande. Tillhandahåll oss endast med deras data om du har tillåtelse att göra detta och om dessa personuppgifter är korrekta.

Ditt godkännande av sekretesspolicyn
Genom att du använder webbplatserna är du medveten om att dina personuppgifter samlas in, användas och lämnas ut i enlighet med den här sekretesspolicyn. Fortsätt inte att använda webbplatserna om du inte godkänner villkoren i sekretesspolicynangående din användning av webbplatserna.


4. HSå här kontaktar du oss

Om du har några frågor eller kommentarer gällande sekretesspolicyn, dina personuppgifter eller datasekretess hos Schindler kan du kontakta oss via:

Schindler Hiss AB
BOX 547
182 15 Danderyd

Besöksadress:
Rinkebyvägen 25
182 36 DANDERYD

Telefon: +46-(0)8-622 40 00
E-post: GDPR.se@schindler.com


5. Så här samlar vi in och behandlar personuppgifter

När, hur och vilken sorts personuppgifter vi samlar in
Schindler hanterar personuppgifter i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Vi kan samla in dina personuppgifter i samband med vår verksamhet, inklusive genom ditt användande av våra webbplatser.

På vissa webbplatser finns särskilda formulär som du kan använda för att begära mer information om produkter och tjänster från Schindler. När du skickar in en sådan begäran eller på annat sätt skickar information elektroniskt till Schindler (t.ex. via kontaktformulär på webben, via e-post, genom att fylla i en kundenkät eller ett feedbackformulär, genom deltagande i en tävling o.s.v.) kan du bli tillfrågad att tillhandahålla viss information, inklusive – men inte begränsat till – kontaktinformation som namn, titel, företag, adress, telefonnummer, e-postadress eller yrke.

Vi kan samla in data gällande din enhet och ditt konto
Du kan även tillhandahålla oss med data gällande din enhet, ditt klient- eller leverantörskonto o.s.v. Enligt tillämpliga dataskyddslagar anses dessa sorts data vid många tillfällen vara personuppgifter. Om du väljer att inte dela den personuppgift som begärs av oss kanske du inte kan få tillgång till eller använda vissa av webbplatsens delar, tjänster eller funktioner. Vi kanske inte heller kan svara på dina frågor.

Vi kan automatiskt logga viss teknisk information
När du använder våra webbplatser lämnar din dator ut viss teknisk och annan information till oss (t.ex. din nätverksadress, din webbläsare och webbplatsen som ledde dig till oss). Vi loggar denna information för drifts- och säkerhetssyften, och för få en bättre förståelse för hur våra webbplatser används. Mer information finns i avsnitt 15 av sekretesspolicyn, "Cookies och andra identifieringssätt".


6. Syfte med behandlingsprocessen, kategorier av personuppgifter, rättslig grund

Läs igenom tabellen nedan och se för vilka syften vi behandlar (använder, lagrar, delar o.s.v.) personuppgifter, vilka kategorier av personuppgifter som behandlas och vilka rättsliga grunder sådana behandlingsprocesser grundas på.

Syfte Kategorier av personuppgifter Rättslig grund
När du prenumererar på ett nyhetsbrev
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi skicka ut nyhetsbrev och hålla dig uppdaterad gällande våra produkter och tjänster.
För- och efternamn, företagsnamn, adress, e-postadress, telefonnummer, information om produkten eller tjänsten som du köpt eller är intresserad av. Vi behandlar dina personuppgifter baserat på ditt samtycke att ta emot vårt nyhetsbrev. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
När du skickar in en kontaktbegäran
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi behandla din särskilda begäran och vårt tillhörande svar.
Kontaktinformation och information om din kontaktbegäran. Behandlingen av dina personuppgifter är laglig med stöd av en intresseavvägning eftersom den behövs för att kunna fullgöra vårt berättigade intresse av att behandla din begäran och tillhandahålla ett passande svar.
När du skickar in en medieförfrågan
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi behandla din medieförfrågan och vårt tillhörande svar.
Kontaktinformation och information om din medieförfråga.
Behandlingen av dina personuppgifter är laglig med stöd av en intresseavvägning eftersom den behövs för att kunna fullgöra vårt berättigade intresse av att behandla din förfrågan och tillhandahålla ett passande svar.
När du skapar ett konto på våra webbplatser
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi skapa och hantera ett konto åt dig på våra webbplatser.
För- och efternamn, företagsnamn, adress, e-postadress, telefonnummer samt ditt tilldelade kontonummer och ditt valda lösenord.
Behandlingen av dina personuppgifter är laglig med stöd av en intresseavvägning eftersom den behövs för att kunna fullgöra vårt berättigade intresse av att hantera och underhålla ditt konto. Du kan avsluta kontot när du vill.
När du söker en tjänst
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi hantera dina jobbansökningar. Mer information hittar du på den särskilda karriärwebbplatsen, som har sin egen sekretesspolicy https://job.schindler.com/.
Kontaktinformation, ditt personliga brev, CV och intyg/examensbevis.
Vi hanterar dina personuppgifter med ett anställningsavtal i åtanke. Vi gör detta med utgångspunkt i vad som krävs för att teckna ett avtal.
Göra gällande, fastställa eller försvara rättsliga anspråk
För det fall det föreligger en rättslig tvist, kan vi komma att behandla dina personuppgifter för att kunna göra gällande, fastställa eller försvara rättsliga anspråk.
Samtliga ovan uppräknade personuppgifter (om nödvändigt). Behandlingen av dina personuppgifter är laglig med stöd av en intresseavvägning eftersom den behövs för att kunna fullgöra vårt berättigade intresse av att kunna göra gällande, fastställa eller försvara rättsliga anspråk samt kunna hantera rättsliga tvister.
Efterleva rättsliga skyldigheter
De personuppgifter som vi samlar in kan behandlas av oss för att efterleva rättsliga skyldigheter.
Samtliga ovan uppräknade personuppgifter (om nödvändigt för att kunna efterleva den aktuella rättsliga skyldigheten). Vi behandlar dina personuppgifter för detta ändamål endast när det är nödvändigt för att kunna efterleva en rättslig skyldighet.
När du ringer vår teletjänstcentral vid nödfall
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi kommunicera med dig vid nödfall och skicka ut räddningstjänst. Vi kan registrera kommunikationsdetaljer i den mån det tillåts av tillämplig lag.
För- och efternamn, plats, telefonnummer, kontaktinformation och annan information som krävs för att kunna svara på ditt samtal och skicka ut räddningstjänst. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med rättsliga säkerhetskrav. Behandlingen av dina personuppgifter är laglig eftersom den behövs för att kunna bedöma nödsituationen och skicka ut räddningstjänst.
När du ringer vår teletjänstcentral för allmänna frågor
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi behandla din förfrågan och vårt tillhörande svar.
För- och efternamn, företagsnamn, adress, e-postadress, telefonnummer, information om din fråga och om den relaterade produkten eller tjänsten. Behandlingen av dina personuppgifter är laglig eftersom den behövs för att kunna behandla din förfrågan och tillhandahålla ett passande svar.
När du deltar i kundenkäter
Med hjälp av de personuppgifter vi samlar in kan vi ta emot din feedback gällande våra produkter och tjänster och därmed bedöma, analysera och förbättra våra produkter och tjänster och utbilda våra medarbetare.
För- och efternamn, företagsnamn, adress, e-postadress, telefonnummer, din feedback gällande våra produkter och tjänster. Behandlingen av dina personuppgifter är laglig eftersom den behövs för att kunna hantera vårt förhållande med dig och förbättra våra produkter och tjänster.
När vi använder dina personuppgifter i marknadsföringssyften
De personuppgifter vi samlar in och behandlar gör att vi kan erbjuda våra produkter och tjänster samt relaterade aktiviteter, t.ex. inbjudningar till evenemang, via telefon, e-post eller andra kommunikationssätt.
Förnamn och efternamn, företagsnamn, befattning, postaddress, e-postadress, telefonnummer, eventuella övriga uppgifter som krävs för marknadsföringssyften. Behandlingen av dina personuppgifter är laglig eftersom den är nödvändig för att vi ska kunna erbjuda dig våra produkter och tjänster.

7. Automatiserad beslutsfattande, inklusive profilering

Vi gör inga automatiserade beslut och profiler
Vi har inte för avsikt att använda de personuppgifter vi samlar in från dig för att fatta beslut helt baserade på automatiserad databehandling. Vi avser dessutom inte att automatiskt hantera dina data med ändamål att analysera vissa personlighetsdrag.


8. Så länge lagrar vi dina persondata

Så länge lagrar vi dina personuppgifter
Schindler vidtar alla rimliga åtgärder för att se till att dina personuppgifter endast hanteras under minimitiden som krävs för de syften som anges i sekretesspolicyn. Vi hanterar och lagrar dina personuppgifter så länge de behövs

  • för det syfte vi samlade in dem för,
  • för utförandet av våra avtalsförpliktelser, dvs. så länge hela verksamhets- eller anställningsförhållandet varar (från påbörjan, under genomförandet av kontraktet tills det att det upphör),
  • enligt överensstämmelse med rättsliga skyldigheter eller andra syften med datahanteringen, och dessutom efter detta i enlighet med lagenlig lagringstid och dokumentationsskyldigheter.

Personuppgifter kan även lagras

  • under den period då anspråk kan göras gällande mot Schindler, eller
  • i den utsträckning vi annars har rättslig skyldighet att lagra data, eller
  • om legitima affärsintressen kräver längre lagringstid (t.ex. för bevis- och dokumentationssyften).

Så snart dina personuppgifter inte längre krävs för ovannämnda syften kommer de att tas bort eller anonymiseras, i den mån det är möjligt.


9. Överföring av personuppgifter till andra parter (inom och utanför EES)

Vem har tillgång till dina personuppgifter?
I enlighet med en giltig rättslig process, t.ex. en husrannsakningsorder, en stämning eller ett domstolsbeslut/statligt beslut, kan vi ge tillgång till all information (inklusive kategorier av personuppgifter) som Schindler tillhandahålls, för att kunna beakta sådana processer och skydda våra rättigheter och vår egendom. Om det krävs kan vi även ge tillgång till informationen i särskilda nödlägen då fysiskt välbefinnande står på spel.

Schindler förbehåller sig dessutom rätten att lämna ut all information om dig eller som erhållits från dig till tredje part i samband med sammanslagning, förvärv, konkurs eller försäljning av Schindlers alla eller i princip alla tillgångar.

Vi delar dina personuppgifter med andra Schindler-organ och tredje part utanför Schindler
Dina personuppgifter kan skickas till andra Schindler-organ och alla tredje part som respektive Schindler-organ använder som underleverantörer för datahantering. Detta kan t.ex. inkludera leverantörer av e-marknadsföringstjänster, webbhotelltjänster, teknisk support och andra relevanta roller.

De hanterar endast dessa personuppgifter för de syften som anges i sekretesspolicyn, och behandlar dem i enlighet med denna. De får endast hantera dina personuppgifter i samma utsträckning som Schindler har tillåtelse att hantera dem.

Vi kan skicka dina personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)
Eftersom Schindler är ett globalt och världsomspännande företag kan dina personuppgifter skickas till länder med en annan dataskyddsnivå än det land i vilket du angav dina personuppgifter. Om personuppgifter skickas till ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) försäkrar sig Schindler systematiskt om att en tillräcklig skyddsnivå tillämpas för sådana personuppgifter genom godkända medel (t.ex. införa standardavtalsklausuler gällande hanteringen av personuppgifter i enlighet med EU-kommissionens standardklausuler). Du kan begära mer information om sådana åtgärder (inklusive kopior i relevanta fall) genom att kontakta Schindler med hjälp av kontaktinformationen nedan.

Vi säljer inte dina personuppgifter
Förutom i de undantagsfall som anges i sekretesspolicyn (eller andra dataskyddsutlåtanden som är tillämpliga under särskilda omständigheter) säljer, byter, licensierar eller hyr vi inte ut dina personuppgifter till tredje part utanför Schindler.


10. Dina rättigheter

Så här får du tillgång till dina personuppgifter och utnyttjar dina övriga rättigheter
Beroende på vilken laglig grund som tillämpas av Schindler har du vissa av eller alla följande rättigheter beträffande dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka in din begäran till GDPR.se@schindler.com.

Du måste inkludera din personliga information och ett sätt att styrka din identitet (t.ex. en kopia av ditt ID-kort eller körkort). Om begäran skickas in av någon annan än dig, utan bevis för att den verkligen gjordes å dina vägnar, kommer den att avslås.

Notera att Schindler kan avslå en begäran som är orimlig eller missbrukar den relevanta rättigheten.

Notera även att vissa rättigheter kan vara begränsade t.ex. om Schindler har ett överordnat intresse eller en rättslig skyldighet att fortsätta hantera dina personuppgifter.

1. Tillgångsrättighet och dataportabilitet
Du kan ha rätt till att få bekräftelse om huruvida Schindler behandlar personuppgifter från dig och, om så är fallet, få tillgång till en kopia. Om du kräver ytterligare kopior kan du behöva betala en rimlig avgift.

För vissa sorters data kan du även ha rätt till dataportabilitet.

2. Uppgifternas korrekthet: rätt till rättelse och rätt till radering
Du kan få möjlighet att begära rättelse av ofullständiga eller inkorrekta personuppgifter. Vidare kan du ha rätt att ta bort dina personuppgifter om tillämpliga rättsliga krav möts. Rätten till borttagning omfattas av olika undantag, främst angående personuppgifter vars hantering krävs för att fullgöra rättsliga förpliktelser eller för att Schindler ska kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk.

3. Gränser för hantering: rätt till begränsning och rätt att invända och återkalla samtycke
Du kan ha rätten att invända mot hanteringen av dina personuppgifter, på skäl hänförliga till din specifika situation, varpå vi kommer att upphöra med behandlingen

om vi eller någon annan har berättigade intressen av att dina personuppgifter behandlas, förutom
om vi kan uppvisa avgörande berättigade skäl för att behandla dina personuppgifter trots din invändning.
Vid hantering av dina personuppgifter för direktmarknadsföringssyften kan du ha rätten att när som helst bestrida detta användande.

När hantering grundas på samtycke kan du ha rätten att när som helst återkalla samtycket (utan att detta påverkar den hantering som skedde innan samtycket återkallades).

4. Rätten att framföra klagomål till tillsynsmyndigheter
Du kan ha rätten att framföra klagomål till en tillsynsmyndighet, speciellt den lokala dataskyddsmyndigheten eller den tillsynsmyndighet som ansvarar för Schindler, nämligen:

Datainspektionen
Drottninggatan 29
Box 8114
104 20 Stockholm

Tel. +46 8 657 6100
Fax +46 8 652 8652
e-mail: datainspektionen@datainspektionen.se


11. Så skyddar vi dina personuppgifter

Säkerhet och konfidentialitet för dina personuppgifter
Vi har åtagit oss att hålla dina personuppgifter säkra. Vi har därför tillämpat lämpliga informationssäkerhetsprinciper, regler och tekniska åtgärder för att skydda den personliga information som vi ansvarar för från obehörig åtkomst, orättmätigt användande eller offentliggörande, otillåtna förändringar, olaglig förstörelse eller oavsiktlig förlust.

Alla våra medarbetare, partners, konsulter och personuppgiftsbiträden (dvs. de som hanterar dina personuppgifter å våra vägnar enligt ovan syften), som har tillgång till och arbetar med hanteringen av dina personuppgifter, är skyldiga att respektera konfidentialiteten hos dessa data.


12. Personuppgifter från barn

Personuppgifter från barn samlas inte in
Schindler samlar medvetet inte in information om barn. Om Schindler får reda på att ett barn har lämnat ut sina personuppgifter kommer rimliga åtgärder att tas för att ta bort denna information.


13. Länkar till andra webbplatser

Vi kan länka till webbplatser som inte tillhör Schindler
Denna sekretesspolicy gäller endast för Schindlers webbplatser och inte webbplatser som ägs av tredje part. Vi kan länka till andra webbplatser som vi tror kan vara av intresse för dig. På grund av internets karaktär kan vi dock inte garantera sekretesstandarder för sådana webbplatser eller ta ansvar för innehåll från webbplatser som inte tillhör Schindler.

Det är inte meningen att denna sekretesspolicy ska gälla för länkade webbplatser som inte tillhör Schindler. När du öppnar en länk till en annan webbplats bör du iaktta försiktighet och läsa sekretesspolicyn för webbplatsen i fråga.


14. Användning av tillägg för sociala medier

Så här använder vi sociala bokmärken (t.ex. Facebook, Twitter och LinkedIn)

Om du använder dig av sociala bokmärken skickar du identifierbar information till respektive plattform för sociala medier. De kommentarer eller aktivitet som uppkommer när en person använder sociala bokmärken kontrolleras eller stöds inte av Schindler, och Schindler ska inte hållas ansvariga eller skyldiga för det. Personer som delar Schindlers innehåll via sociala medier är inte bemyndigade att tala för eller representera Schindler. Deras tankar och åsikter måste ses som deras egna och inte Schindlers.

Det är inte meningen att denna sekretesspolicy ska gälla för länkade webbplatser som inte tillhör Schindler. När du öppnar en länk till en annan webbplats bör du iaktta försiktighet och läsa sekretesspolicyn för webbplatsen i fråga. Bestämmelserna i Schindlers villkor och i denna sekretesspolicy angående länkar till andra webbplatser gäller även för sociala bokmärken.


15. Cookies och andra identifieringssätt

Vad är en cookie?
En cookie är en liten datamängd som en webbplats lagrar på besökarens dator eller mobila enhet. De används ofta för att få webbplatser att fungera som de ska, eller mer effektivt, och för att tillhandahålla information till webbplatsägarna.

Så här använder vi cookies
Våra webbplatser använder cookies, pixel tags och andra former av identifiering och lokal lagring (refereras härunder till som “cookies”) för att särskilja dig från andra användare på vår webbplats eller andra webbplatser i vårt nätverk. Med hjälp av detta kan vi ge dig en bra upplevelse när du använder vår webbplats och webbplatser i vårt nätverk. Vi får även tillfälle att förbättra våra webbplatser och tjänster.

Mer information om de cookies vi använder på våra webbplatser finns i vår policy för cookies.


16. Ändringar i sekretesspolicyn

Vi förbehåller oss rätten att, enligt vårt eget gottfinnande, när som helst ändra, modifiera, lägga till eller ta bort delar av sekretesspolicyn. Vi meddelar inte om sådana ändringar, i enlighet med tillämplig dataskyddslag.